Doktor TK

I am the master of my fate I am the captain of my soul

Pomlad je prišla v deželo

 

Ja, pomlad je že nekaj časa tu. Čeprav me premetava sem in tja skozi vse leto. Sem pa spoznal, da zna biti otroški entuziazem rahlo zapletena reč. Očitno mi ga ne manjka. Ker sem med inventuro mojih sadik dojel, da imam 17 različnih vrst čilijev in paprik. Pa me že zdaj mika, da bom naslednje leto poizkusil kaj novega.

Top mojega programa je letos Madame Jeanette, ki ima poreklo v Surinamu. Čili je ime dobil po vroči dami iz prestolnice Paramaribo, ki je prakticirala najstarejšo obrt. Vem, obstajajo vrste s še precej več ognja v sebi, a če bi rad kdo preizkusil svoje receptorje, se lahko jeseni oglasi, da mu sežge gobec.

A moj letošnji najzanimivejši proizvod bo Rocoto, perujska vrsta iz Andov. S svojimi dlakavimi listi, vijoličnimi cvetovi in črnimi semeni vsekakor odstopa. Rocoto bo torej deležen moje največje pozornosti.

Če dodam še raznobarvno paleto paradižnikov (rdeči, rumeni, črni), 5 vrst tobaka in letos premierni poizkus gojenja artičoke (letos še ne računajte z mojo proizvodnjo cynarja), se obeta pestra sezona. Če bo vreme vsaj približno služilo. Vsekakor odlična stvar za odklop od zunanjega sveta.

Za konec le še to, da sem posejal tudi neko skrivnostno rastlino. In naj ostane skrivnostna. Imam pa občutek, da je spektakel zagotovljen.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s