Doktor TK

I am the master of my fate I am the captain of my soul

Primitivci na svojem zelniku

PRIMITIVCI NA SVOJEM ZELNIKU

Letos je bil 18. november prvič Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Razglasil ga je Svet Evrope na pobudo Slovenije. Ne vem natančno, kdo je državo pri tem zastopal. Po bolj površnem kot natančnem pregledu na spletu sem kot glavnega pobudnika našel nevladno organizacijo Združenje proti spolnemu zlorabljanju. Pisno izjavo je na njihovo pobudo pripravila evropska poslanka Tanja Fajon. Niti približno ne sledim vsem evropskim in svetovnim dnevom tega, onega in vsega ostalega. Konec koncev praktično vsak dan nekaj je, vsak dan nekaj predstavlja, skratka, vsak dan je dan boja proti nečemu. Ko sem zasledil omenjenega pa mi je postal na nek način zanimiv, predvsem aktualen. Ob pomoči znamenitega spletnega iskalnika, ki vse najde, izsledi in na vse odgovori, mi je uspelo najti kar nekaj prireditev ob tem dnevu.

Okej, ni problema. In neodvisno od tega, da na vse dneve boja proti nečemu ne dam prav dosti, sicer se najdejo izjeme, je prav, da se otroke zaščiti pred vsem in na vse načine, da se takšen dan obeleži z raznimi prireditvami, da se osvešča. A na prvi pogled je presenetljivo, da na ta dan na to temo ne reče nič skupina primerkov, od katere bi pričakovali, da se bodo oglasili. Gre za samooklicano in tako imenovano koalicijo, ki je dala otroke v svoje ime. Oziroma ki je otroke zgolj zlorabila. Njim gre za dobro otrok, ja. Da ne bi slučajno nasedel. Da se razumemo; da je presenetljivo, je zapisal zgolj cinik v meni. A zadeva mi vsaj v tej meri ni dala miru, da ne bi spletnega strica, ki vse najde in na vse odgovori, povprašal, kaj o tem poročajo njim ljubi mediji, čeprav si tega naziva niti ne zaslužijo, tisti, ki so samo in edino v službi resnice in ki po njihovem skrbijo, da se bo slovenski medijski prostor uravnotežil. Ja, tvegal sem, da moj računalnik stakne kakšen ultradesničarski, zahojeni, srednjeveški virus. Sem kaj našel na to temo? Jasno, da ne. Le poplava naslovov na temo beguncev, migrantov, teroristov, islamistov. Bolje rečeno: da bodo islamisti islamizirali Evropo, da so teroristi, da so grožnja. No, vmes se je pojavil kakšen naslov na temo referenduma. Ne, več nisem bral, naslovi so bili dovolj zgovorni. Naslovi, iz katerih vseeno lahko razbereš, da oni poznajo rešitev, vsi ostali, torej oni z druge strani, pa niti približno ne. Bullshit!

Oni z druge strani? Morda je pa v tem težava. Ja, morda je težava v njih. Kaj pa, če je Združenje proti spolnemu zlorabljanju problem? Verjetno so preveč liberalni, preveč napredni, po njihovo povedano preveč levičarski. Ja, to bo. Mar ni Tanja Fajon kot evropska poslanka članica Skupine naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu? Jasno, kandidirala je na listi SD. Govorimo o nasprotnem polu, o njihovem antipodu. Ker oni so desničarji, oni so konservativni in predvsem so oni tradicionalni. Torej bodo z vsemi sredstvi zaščitili tradicionalne vrednote Slovenije in Evrope. Saj veste, pri njih na klečeplazenje in kimanje Evropi nikakor ne moremo in ne smemo pozabiti. Oni bodo opravili tako z zunanjim kot notranjim sovražnikom. Da ne bo nesporazuma: zunanji sovražnik so islamisti, največji in edini teroristi, notranji pa levičarji. Le še v eno roko Friedricha von Hayeka, v drugo pa Biblijo za telebane. Ker oni so kristjani. Uh, kristjani je preširok pojem, oni so rimokatoliki. Je njihova cerkvena elita kaj porekla ob 18. novembru? Jasno, da ne. Imajo prekleto dober razlog, da so tiho. Ker govorimo o spolnih zlorabah. Niso pa bili in niso tiho, ko gre za referendum. Gonijo oni svojo oglasno kampanjo s prižnice, ne se bat. In samozvana koalicija bo uporabila vsa sredstva, tudi zlorabila otroke, da opravi s konkurenco. Da bi jim predlagani referendum le uspel in novela ne bi obveljala. Demagogija jim je in modus operandi in spiritus agens. V vseh primerih, na vseh področjih, na vseh nivojih. Na večino referendumov nisem šel in ne bom šel. Ker gre v večini primerov za neumnosti in trošenje denarja. Morda se pa prihajajočega vseeno udeležim. Zgolj iz razloga, da kdo ne zlorabi moje glasovnice. Pri teh zahojencih nikoli ne veš. Lik in delo jim preveč pomenita.

Za konec vam zaupam, da sem imel nekaj težav z naslovom. Nikakor nisem našel primernega. Na koncu mi je skozi možganske celice šinil zgornji. Da ne bo pomote; ne gre le za besedno igro, gre za dejstvo. Nomen est omen!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s